Asociaţia ZeroCO2 este o organizaţie non-profit care are nevoie de implicarea cetăţenilor şi de sprijinul lor pentru a putea demara proiecte de protejare a mediului. În schimbul acestui ajutor, ne străduim să creăm un viitor sustenabil şi un mediu mai curat pentru noi toţi.

Conform art.84, alin.2 din Codul Fiscal, orice contribuabil poate dispune direcţionarea de 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizaţie non guvernamentală (asociaţie, fundaţie, etc.). În acest fel, alegeţi modul în care doriţi să fie cheltuită o parte din impozitul dumneavoastră pe venit.

Această sumă nu reprezintă o donaţie sau o sponsorizare, ci o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcţionată de către fiecare cetăţean în parte către entitatea dorită de acesta.

Dacă aţi avut venituri doar din salariu, completaţi formularul 230.

Dacă aţi avut şi alte venituri în afara salariului, adică din:

• Activități independente;
  • Cedarea folosinței bunurilor mobile și imobile, realizate în calitate de proprietar, uzufructuar sau alt deținător legal;
  • Activități agricole pentru care venitul net se stabilește în sistem real;
  • Câștiguri rezultate din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare;
  • Câștiguri din operațiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract.

completaţi formularul 200.

Puteţi depune formularul direct la registratura organului fiscal sau trimiteţi formularul prin poştă cu scrisoare recomandată, la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu sau la Administraţia Finanţelor Publice corespunzătoare sursei de venit (de ex: adresa companiei angajatoare).

Formularul trebuie completat în 2 exemplare (unul pentru organul fiscal și unul pentru persoana în cauză).

• completarea Formularului 230
    Contribuabilul își scrie datele de identificare la punctul I, bifează căsuța corespunzătoare la punctul II, scrie suma care revine redirecționării (dacă nu se cunoaște, ea va fi ulterior calculată de către organul fiscal), apoi notează datele organizatiei; la punctul III se lasă necompletat; formularul trebuie semnat și datat de către persoana fizică în cauză.
  • completarea Declaratiei 200 se face asemănător la punctul III.

Dacă aveți nevoie de ajutor în completarea formularelor, contactați-ne.

Termenul limită de depunere este 25 mai 2016.

<span style=”color: #ffffff;”>Contact</span>

<span style=”color: #e6e6e6;”>Vă interesează programul? Cereți o ofertă și colegii noștri vă vor contacta în termen de 48 de ore!</span>

<span style=”color: #ffffff;”><b>Asociatia ZeroCO2</b></span>
<span style=”color: #e6e6e6;”>Str.Economu Cezarescu nr.1-9,et.1,ap.5</span>