Asociația ZeroCO2 salută inițiativa CHEP România de a promova responsabilitatea față de mediu atât în modelul de business, cât și în organizarea evenimentelor companiei. Cu ocazia aniversării a 3 ani în România, CHEP dorește să comunice partenerilor săi că devotamentul față de protecția mediului nu este doar o strategie de comunicare, ci face parte din valorile esențiale ale companiei. Fiecare participant la eveniment a primit din partea CHEP câte un copăcel Oxytree, iar amprenta de carbon a evenimentului a fost compensată.

Dacă ai participat la eveniment și ai primit un Oxytree, te invităm să citești mai jos recomandările noastre despre cum poți avea grijă de el.Ce este Oxytree?

Oxytree este un copac foarte rezistent. Crește repede, putând ajunge în al șaselea an la o înălțime de 15 metri. Frunzele mari absorb o cantitate generoasă de CO2 și susțin creșterea copacului prin fotosinteză. Aportul de substanțe nutritive este asigurat de rădăcina impresionantă a copacului (9 metri la maturitate).
Este important de reținut că în primii 2 ani de zile, rădăcina Oxytree-ului va crește cu aproximativ 3 metri pe an, pentru a susține creșterea accelerată a copacului. Oxytree are o rădăcină puternică, de aceea este important să nu fie plantat la o distanță mai mică de 2 m față de casă, sau fundații, pentru a avea loc să se dezvolte.
După al 3-lea an vă veți bucura de florile copacului care au un miros deosebit. O altă calitate a Oxytree-ului este că ține la distanță țânțarii și muștele, însă este o plantă iubită de către albine, iar polenul de Oxytree produce o miere foarte aromată.

Oxytree este o clonă in vitro de Paulownia, specie foioasă asiatică, denumit și Arborele Prințesei. În tradiția japoneză se spune că dacă ți se naște o fată, plantezi un kiri (Oxytree), iar când se mărită, îl tai pentru a îi face din el cufărul tradițional tansu. (https://goo.gl/MJdOmC )

Indicații plantare:

Clona Oxytree, creată în laborator de către compania spaniolă In Vitro, deține pașaport fito-sanitar european și certificate de non-invazivitate. Oxytree nu este o plantă modificată genetic (GMO), ci a luat naștere selectând cei mai rezistenți copaci, obținându-se astfel o plantă rezitentă la temperaturi de la -25 grade Celsius pana la +50 grade Celsius.
Perioada ideală de plantare în curte sau gradină este începând cu lunile aprilie/mai, după ce nu mai există riscul de îngheț, și până în lunile august-septembrie. Pentru a vă bucura de un copăcel viguros la plantare, vă recomandăm să urmați indicațiile de mai jos.

În primul rând trebuie să vă decideți cum doriți să îl păstrați până în primăvară, deoarece aveți două opțiuni:

• Repaus vegetativ
    Îl puteți păstra în ghivecelul cu care l-ați primit până la primăvară: aceasta este varianta cea mai simplă; udați copăcelul o dată pe săptămână până intră în repaus vegetativ (îi cad toate frunzele), după care nu îl mai udați. În luna Martie, tăiați cu o foarfecă tulpina de la 2-3 degete deasupra pământului (tehnica se numește recepare) și începeți să îl udați din nou, menținând ghivecelul pe un pervaz la lumina soarelui. Veți observa în 1-2 săptămâni cum mugurași noi de Oxytree vor răsări din tulpina tăiată. Cu o săptămână înainte de plantarea în grădină, dacă aveți mai mult de un muguraș crescut, păstrați-l pe cel mai viguros și rupeți-i pe ceilalți. Acum puteți să vă plantați Oxytree-ul în grădină urmând indicațiile de aici:  http://goo.gl/33AZ09
  • Transplantare:
    Dacă este păstrat într-un mediu cu temperatura constantă peste 12 grade Celsius pe parcursul iernii, Oxytree-ul dumneavoastră nu va intra în repaus vegetativ, de aceea vă recomandăm să îl mutați într-un ghiveci mai mare, de minimum 2,5 litri. Puteți folosi pământ de flori sau pământ de grădină pentru a umple ghiveciul. Aveți grijă să păstrați pământul din jurul rădăcinii, din ghiveciul mic, atunci când mutați copăcelul. În afară de apă, nu o să fie nevoie de nimic altceva pentru a vă crește Oxytree-ul până la primăvară. Aveți mai jos poze cu un Oxytree păstrat în ghiveci timp de un an de zile. După cum vedeți, este foarte “fericit” și așteaptă răbdător să fie plantat la primăvară urmând indicațiile din Ghidul de plantare: http://goo.gl/33AZ09

Contact

Vă interesează programul? Cereți o ofertă și colegii noștri vă vor contacta în termen de 48 de ore!

Asociatia ZeroCO2
Str.Economu Cezarescu nr.1-9,et.1,ap.5