Susține un proiect verde!

Ce sunt proiectele verzi?

Proiectele verzi sunt necesare pentru combaterea efectelor negative ale activității antropice. Fie că vorbim despre proiecte de împădurire, reciclare sau energie regenerabilă, rolul lor este unul similar, să reducă, sau să elimine cantitatea de gaze cu efect de seră din atmosferă. Cu alte cuvinte, proiectele verzi compensează poluarea generată de activitatea noastră. Proiectele verzi au nevoie de susținere pentru a se dezvolta și pentru ca impactul lor să se resimtă pe o perioadă lungă de timp.

Totodată, proiectele verzi sunt o oportunitate pentru dezvoltarea economică a regiunii din care fac parte, întrucât aduc beneficii populației locale și oferă locuri de muncă. De exemplu, adoptarea agriculturii sustenabile și ecologice, poate genera venituri pe termen lung populației locale și aduce valoare regiunii din care fac parte.

Legătura dintre amprenta de carbon și proiectele verzi

Tranziția către o economie “carbon-free” presupune o serie de acțiuni comune și globale prin adoptarea de noi tehnologii “eco-friendly” potrivite pentru fiecare tip de business și prin schimbarea mentalității generale, cum că schimbările climatice sunt doar un cliché. Cu siguranță drumul este unul lung, dar pentru a atinge rezultate vizibile este important să lăsăm deoparte maginea de ansamblu și să ne concentrăm pe soluțiile pe care le putem aplica azi, soluții punctuale cu efecte la nivel global.

Compensarea amprentei de carbon este un mod recunoscut pe plan internațional de asumare a responsabilității pentru emisiile inevitabile de carbon.

Compensarea amprentei de carbon reprezintă un pas important pentru companiile care vor să implementeze responsabilitatea față de mediu, ca și obiectiv al sustenabilității.

Așadar, prin compensarea amprentei de carbon, o companie susține dezvoltarea proiectelor verzi.

Cum funcționează? După calcularea amprentei de carbon, o companie poate decide, în funcție de nevoile și posibilitățile sale, cât poate reduce și ce procese poate îmbunătăți pentru scăderea emisiilor. Emisiile care rămân, și nu mai pot fi reduse, sunt compensate.

Totodată, compensarea amprentei de carbon, reprezintă un proiect de CSR, ce poate fi inclus în Raportul anul de Sustenabilitate, devenit obligatoriu, conform Ordinului 1938/2016. (Mai multe despre noua lege privind raportarea non-financiară Aici).

Dacă ești o companie care dorește să susțină proiectele verzi din lume, sau dacă vrei mai multe detalii despre compensarea amprentei de carbon, ne poți scrie la adresa de emailroxana@asociatiazeroco2.ro

Împreună putem crea un mediu mai sănătos și o economie verde!

ALTE PROIECTE: