Eveniment Carbon-Neutru

Eveniment carbon-neutru” este un proiect de conștientizare a nevoii de protecție a mediului înconjurător. Organizarea evenimentelor presupune un consum considerabil de resurse, cum ar fi energie, hartie, plastic si alte materiale. De asemenea, astfel de activități implică de cele mai multe ori deplasări, folosirea sistemului de aer condiționat sau de încălzire. În ceea ce privește deplasările, amprenta de carbon aferentă unui eveniment implică și emisiile ce provin din urma transportului invitaților (cu mașina personală, transport în comun, tren sau avion). Complexitatea amprentei de carbon depinde în cea mai mare parte de numărul de invitați și de dimensiunea evenimentului.

Desfășurarea unui eveniment „eco-friendly” presupune o schimbare a modului de organizare a acestuia și implementarea unor măsuri care contribuie la reducerea semnificativă a amprentei de carbon. De exemplu: trimiterea invitatiilor pe email, folosirea unor servicii de catering cu produse de la producatori locali (pentru reducerea costurilor de transport și susținerea totodată și a economiei locale), folosirea unui sistem e iluminare cu consum mic, încurajarea invitaților de a folosi mijlocul de transport cu cel mai mic impact. Toate aceste mici schimbari vor contribui atât la reducerea amprentei de carbon pentru eveniment, cât și la diminuarea semnificativă a costurilor.

SCOPUL ȘI OBIECTIVELE PROIECTULUI

Scopul principal al acestui proiect este comunicarea importanței protecției mediului, prin compensarea amprentei de carbon și educarea grupurilor țintă în privința modalităților prin care pot desfășura o activitate sau un eveniment în mod sustenabil și responsabil față de mediul înconjurător.

Prin acest proiect Asociația ZeroCO2 oferă sprijin și îndrumare companiilor care realizează evenimente, pentru transformarea acestora în evenimente responsabile față de mediul înconjurator (“eco-friendly”). Totodată încurajăm și oferim posibilitatea compensarii amprentei de carbon a evenimentului respectiv.

Pentru mai multe detalii despre cum se organizează un eveniment „eco-friendly”, precum și pentru detalii referitoare la cum poate fi compensată amprenta de carbon, vă invităm să ne scrieți pe: roxana@asociatiazeroco2.ro.