Începând cu data de 24.07.2015, în Parcul Tineretului puteți vizita “Colțul de oxigen Carrefour”, situat la câțiva pași de intrarea principală din Strada Gheorghe Șincai.

Carrefour România a intrat în programul “Plantează oxigen” inițiat de către Asociația ZeroCO2 în parteneriat cu Administrația Lacuri Parcuri Agrement București și Primăria Generală București. Prin intermediul acestuia a fost creat “Colțul de oxigen Carrefour” care este alcătuit din 52 de copăcei Oxytree.

“Plantează oxigen” este un program înființat cu scopul de a crește numărul de copaci plantați în cadrul municipiului București, întrucât credem cu tărie în impactul pozitiv pe care aceștia il au asupra mediului și asupra calității vieții. De asemenea dorim să implicăm cât mai mulți voluntari în astfel de activități pentru răspândirea cunoștințelor legate de importanța pentru protecția mediului înconjurător.

Oxytree este un copac cu o creștere rapidă (16 m in 6 ani) ce poate folosit pentru îmbunătătirea calității mediului, întrucât oferă o serie de beneficii: umbră, oxigen, stocarea gazelor cu efect de seră, adică ajută la curățarea și purificarea aerului urban.

Voluntarii Carrefour România au dat dovada de implicare și devotament pe tot parcursul activității de plantare. Au săpat gropi, au pregătit terenul și au plantat copăceii Oxytree respectând toate particularitățile de plantare ale acestuia. Ei au demonstrat că se poate și au transformat o zi de muncă, într-una distractivă și recreativă.

Carrefour România reprezintă un exemplu foarte bun de bună practică, întrucât prin implicarea lor în acest program au demonstrat interesul pe care îl au față de mediul înconjurător.

Contact

Vă interesează programul? Cereți o ofertă și colegii noștri vă vor contacta în termen de 48 de ore!

Asociatia ZeroCO2
Str.Economu Cezarescu nr.1-9,et.1,ap.5