Plantează oxigen

Insula de caldură urbană reprezintă una dintre cele mai importante problemele care afectează viața și confortul populației din București. Creșterea numărului de vehicule, precum și a numărului de locuitori în ultimii ani, a avut un impact semnificativ asupra calității aerului. Mai multe despre Insula de caldură urbană și impactul acesteia, aici.

Unul dintre factorii principali care contribuie la accenturea acestui fenomen este ponderea ridicată a suprafețelor betonate și asfaltate, în detrimentul spațiilor verzi. Toate aceste suprafețe acumulează căldură și o “izolează” în aerul orașului. Bineînțeles, acestei călduri i se adaugă și toate noxele provenite din traficul rutier, sistemul de răcire în timpul verii, consumul de energie electrică și etc. Nu este de mirare, de ce în timpul verii, temperatura din zonele centrale ale orașului poate fi și cu 10 grade mai ridicată față de mediul rural. În zilele caniculare, uneori aerul orașului este foarte greu de suportat. Spațiile verzi reprezintă zone de protecție, întrucât ele contribuie la păstrarea umidității în aer și la purificarea lui și mai ales la păstrarea unor temperaturi mai scăzute în timpul verii.

Din acest motiv, Asociația ZeroCO2 a conceput și lansat proiectul: Plantează Oxigen! Prin acest proiect, dorim să atingem două obiective: creșterea numărului de copaci și promovarea responsabilității sociale corporatiste. Considerăm importantă implicarea domeniul privat în protecția mediului înconjurător, întrucât companiile sunt și ele răspunzătoare direct sau indirect de generarea de gaze cu efect de seră.

Totodată voluntariatul corporatist reprezintă un bun prilej pentru comunicare și relaționarea între colegii de muncă și de asemenea un mod plăcut de a petrece în aer liber. În acest fel, angajații vor simți cu adevărat ca pot contribui pentru o cauză de mediu, în orașul lor, iar compania respectivă va demonstra implicarea în comunitate.

Pentru activitățile de plantare am ales Oxytree, întrucât este un copac cu creștere rapidă (în 6 ani ajunge la maturitate) și cu frunze de dimensiuni mari, ceea ce îl face foarte potrivit pentru mediul urban. În ceea ce privește impactul pozitiv asupra mediului, Oxytree stochează 117 gr CO2/an. Mai multe despre Oxytree aici

Colțul de oxigen Tineretului

• Connector.

Colțul de oxigen Chance for life