EY România – companie responsabilă față de mediu

Anul acesta EY România s-a alăturat misiunii asociației noastre: Calculează amprenta de carbon!

EY este lider global în domeniul serviciilor de audit și fiscalitate, asistență în tranzacții și afaceri. În România, compania are peste 700 de angajați și deține sedii în următoarele orașe: București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași. EY este membru fondator al United Nation Compact Global (UNGC) Romania Network și publică anual raportul UN Compact Global Report unde sunt evidențiate toate cele 10 principii solide după care compania își ghidează activitatea. Angajamentul EY față de comunitate, este de asemenea demonstrat prin programe de CSR, cum este de exemplu “How We Change Romania”. Programul contribuie la consolidarea relației dintre sectorul business și civic și la promovarea conceptelor care țin de Responsabilitatea Socială Corporatistă.

În ceea ce privește protecția mediului, EY Romania este dedicată adoptării unor măsuri potrivite pentru reducerea emisiilor. Astfel, începând cu anul 2015, compania și-a luat angajamentul de a calcula și raporta emisiile de gaze cu efect de seră în cadrul raportului UN Compact Global Report, ca parte a componentei ce ține de protecția mediului.

Calculul amprentei de carbon reprezintă primul pas pentru reducerea acestor emisii şi pentru implementarea unui plan al managementul carbonului. Prin acest calcul, se evidențiază clar sectoarele de activitate unde consumul de resurse și energie este ridicat și în felul acesta se pot lua măsuri de reducere de la un an la altul.

Așadar, calculul amprentei de carbon pentru EY, pentru anul 2016 a evidențiat o scădere cu 92 t CO2e, față de anul 2015.

Calcul amprentei de carbon a fost efecuat pentru activitățile operaționale desfășurate de EY România și au fost folosite date referitoare la consumul de energie electrică, consumul de gaz, consumul de combustibil utilizat de către mașinile companiei, zborurile și cazările realizate în scop de business, cantitatea de hârtie consumată și cantitatea de deșeuri generată.
Emisiile de CO2e aferente activitaților înscrise în Scope 3 dețin 50% din total, consumul de energie electrică (Scope 2) este responsabil cu 33% din totalul de emisii, iar emisiile directe din cadrul Scope 1 (consumul de combustibil pentru mașini) dețin 17%.

Prin calcularea și raportarea amprentei de carbon, EY România demonstrează angajamentul față de protecția mediului și susținerea unei economii verzi și sustenabile în cadrul comunității în cadrul căreia își dezvoltă activitățile.