Calculate the carbon footprint

Informații generale despre calculator

Dacă vrei să afli ce impact are activitatea ta asupra mediului înconjurător, îți recomandăm acest calculator.

• Calculatorul nostru este bine structurat și foarte intuitiv, iar rezultatul va fi unul orientativ.
  • Acest calculator folosește formule de calcul care au la bază informații din baze de date internaționale, recunoscute și verificate, precum DEFRA (Protocolul de la Kyoto) și ICAO.
  • Prin calcularea amprentei de carbon ne putem da seama care este amploarea impactului pe care activitatea noastră o are asupra mediului. De asemenea, acest calcul va oferi o imagine de ansamblu asupra surselor principale de emisii, de exemplu: consumul de energie, utilizarea în exces a mașinilor personale, sistemul de încălzire/răcire etc.
  • Calcularea amprentei de carbon reprezintă primul pas în abordarea unui stil de viață conștient față de mediu și în funcție de rezultat putem face alegeri responsabile. De exemplu, dacă consumul de energie este responsabil cu cele mai multe emisii, putem implementa mici schimbări, cum ar fi înlocuirea sistemului de iluminat cu unul economic sau programarea mai eficientă a termostatului pentru încălzire.
  • Reducerea amprentei de carbon înseamnă și costuri mai mici, care se vor observa în facturile de energie electrică, apă, gaze, etc.
  • Noi vă putem ajuta cu câteva sfaturi generale, dar foarte eficiente, pentru mai multe detalii click Aici.

Știați că?
  • Amprenta de carbon pentru 10 kg de PET-uri este de 23 kg CO2e, pentru 10 kg de cutii de aluminiu este de 91 kg CO2e, iar pentru 10 kg de metal, este de 35 kg CO2e.
  • Amprenta de carbon a unei cărți de vizită este în medie 2 gr CO2e.
  • Amprenta de carbon pentru un email obișnuit este de 4 gr CO2e, iar pentru un email cu atașament este de 50 gr CO2e.
  • Prin fiecare tonă de sticlă reciclată, amprenta de carbon se reduce în medie cu 315 kg CO2e.
  • Dacă din totalul de energie folosită, 10% provine dintr-o sursa regenerabilă, amprenta de carbon aferentă consumul de energie scade cu 9,9 %.
  • Dacă atunci când mergem cu mașina, folosim câteva tehnici “eco-friendly”, amprenta de carbon poate scădea cu 5% și până la 15%.

Pentru un calcul complet, detaliat și precis al amprentei de carbon, ne poți contacta aici.