Pentru unele țări din lume, cum este Bhutan, orice sărbătoare națională este pentru ei un prilej de a planta copaci!

Bhutan este una dintre cele mai prietenoase țări din punct de vedere al protecției mediului, primind statutul de țară carbon-neutră.

Acum, să vă explicăm și de ce:bhutan-prince-plants-trees-jetsun-pema-6

Știți cum au sărbatorit oamenii nașterea micului prinț? Prin plantarea copăceilor, bineînțeles! Prin plantarea unui număr de 108 000 de copăcei, mai exact. Așa cum se poate observa și în imagini, oamenii s-au strans într-un număr foarte mare și s-au apucat de plantat!

Și asta nu este tot, în anul 2015, Bhutan a stabilit și un record mondial pentru plantări, întrucât au reușit să planteze 50 000 de copăcei într-o oră!

Conform legii din Bhutan, 60% din suprafața țării trebuie să fie ocupată în mod permanent de păduri, dar această regulă nu a fost singura justificare pentru ampla activitate de plantare.

În religia budistă, copacul simbolizează longevitate, sănătate, frumusețe și un îngrijitor al tuturor formelor de viață.

Asta demonstrează bhutan-prince-plants-trees-jetsun-pema-7devotamentul și respectul pe care îl au acești oameni pentru mediul înconjurător! Ba mai mult, pentru ei, grija pentru mediul înconjurător nu este doar o obligație sau o nevoie, ci un stil de viață.

Din păcate, noi în România suntem obișnuiți să vedem mai multe știri despre defrișări, tăieri și transporturi ilegale de lemn, decât despre plantări și beneficiile aduse comunității. De aceea, oferim exemplul din Bhutan, în speranța că poate vom reuși să folosim și diferitele sărbători naționale ca să plantăm un număr cât mai mare de copaci și să invităm populația să ia parte la astfel de acțiuni.

Asociația ZeroCO2 susține astfel de inițiative și dorim să le împărtășim cu toți cititorii noștri, pentru a  face cunoscute aceste exemple de bună practică!

Source: http://www.boredpanda.com/thousands-trees-planted-new-prince-bhutan/