Astăzi este ziua internațională a pădurilor și are ca și scop conștientizarea importanței pe care o au pădurile în viața noastră de zi cu zi. Ba mai mult, este important să le reamintim Zuper Eroilor noștri că pădurile sunt unul dintre cele mai importante instrumente de combatere a schimbărilor climatice.

Cu toți știm cât de importante sunt pădurile pentru protecția mediului și pentru sănătatea oamenilor. Ei ajută la păstrarea echilibrului în ecosistem, la îmbunătațirea calității aerului, prin stocarea poluanților, la menținerea unui microclimat plăcut pentru oameni, indiferent de anotimp. De asemenea, copacii reprezintă și un spațiu de relaxare și plăcut din punct de vedere peisagistic.

Cu toate acestea beneficiile copacilor nu încetează să ne surprindă cu noi descoperiri.

Știați că pădurile aduc oamenii mai aproape?

• Copacii inspiră unitate:boab-prison-tree-1-e1417599367909

Din punct de vedere istoric, copacii au servit ca și locuri de întâlnire, în special pentru diferitele reunini și evenimente. Copacii erau aleși pentru astfel de ocazii în funcție de aspectul sau de localizarea lor în comunitate. De asemenea, copacii erau considerați puncte de reper sau de demarcație și constituiau un motiv de mândrie pentru oameni.

• Plantările de copaci încurajează devotamentul și implicarea:

elevi-copii-si-voluntari-mare-nostrum-participa-la-plantarea-unor-copaci-in-zona-valu-traian-5223                 Organizarea activităților de plantare determină de cele mai multe ori implicarea și responsabilizarea civică. Dacă avem o calitate bună a vieții, suntem din ce în ce mai înclinați de a da ceva înapoi mediului în care trăim.

Atunci când vine vorba despre o cauză atât de importantă cum este cea a pădurilor, oamenii întotdeauna lucrează împreună pentru asigurarea unui viitor sănătos și generațiilor care vor urma.

• Copacii pot reduce violența:

Cercetările au arătat că episoadele de violență sunt mai rare în zonele unde numărul de copaci este mai mare. Pădurile, precum și alte elemente ale peisajului natural, ajută la accentuarea sentimentului de siguranță în rândul membrilor comunității.

Prin urmare, copacii sunt o adevărată comoară pentru planeta noastră. Este important să înțelegem că, deși industria are nevoie de lemn, noi avem nevoie de copaci, pentru că este necesar un aer curat și un mediu sănătos.

images

De asemenea, trebuie să înțelegem că oamenii au puterea de a opri tăierile ilegale de copaci, prin raportarea transporturile de lemn la serviciul 112, prin trimiterea de petiții la Ministerul Mediului pentru schimbarea Codului Silvic și pentru sancționarea aspră a tăierilor ilegale.

Împreună trebuie să găsim soluții durabile și eficiente pentru industria lemnului, prin înființarea plantațiilor energetice, sustenabile.