Project Description

Vă prezentăm cinci moduri surprinzătoare prin care rănim mediul înconjurător și schimbările simple pe care le putem face pentru a-l îmbunătăți!

1.Săpunurile lichide necesită de cinci ori mai multă energie pentru producerea lor și de aproape 20 de ori mai multă energie pentru producerea de ambalaje decât săpunurile solide. “Și un consum mai mare de energie se corelează de obicei cu o amprentă de carbon mai mare” , spune David Tyler, un profesor de chimie la Universitatea din Oregon,Eugene.

daily_go_green                   how-to-maintain-your-good-habits-when-they-start-to-bore-you

Comportament VERDE”: Alegeți săpunurile solide atunci când vă spălați. Nu numai că au un impact considerabil mai redus asupra mediului , dar veți folosi și mai puțin. Un studiu de la Institutul de Ingineria Mediului din Zurich a constatat că oamenii folosesc de aproape șapte ori mai mult săpun lichid decât săpun solid pentru spălarea mâinilor, așa că este destul de probabil să utilizăm la fel săpunul în exces săpunul lichid și la duș.

  1. Fiți atenți la setările dvs. electronice

O locuință conține în medie aproximativ 24 de dispozitive electronice care folosesc energie: televizoare, computere, console de jocuri etc. În total, acestea au consumat energie electrică în valoare de aproximativ 20 miliarde $ în 2013, potrivit Consiliului Apărare a Resurselor Naturale (NRDC), în New York.

Comportament VERDE”: Este ușor să configurezi un televizor, așa că începe astfel. Selectați “acasă” modul în configurare în loc de “retail” , care este destinat pentru un afișaj luminos în magazin. În cazul în care există un control automat de luminozitate, porniți-l. “Această caracteristică măsoară cantitatea de lumină într-o cameră și reglează luminozitatea ecranului. Acest lucru poate reduce consumul de energie cu până la 50 la sută” , a declarat Noah Horowitz, un cercetător senior pentru NRDC. La televizoarele inteligente, dezactivați funcția de pornire rapidă, care consumă un plus de energie.

3  Folosește mașina de spălat vase și uscătoarele de haine în timpul zilei

Aceste mașini produc căldură și umiditate, ceea ce inseamnă că instalația de aer condiționat trebuie să lucreze mai mult, spune Jennifer Amann, director de program  la Consiliul American pentru o Economie de energie eficientă, din Washington, DC.  În plus, multe firme de curățătorie percep prețuri mai mari în timpul orelor de vârf.

Comportament VERDE”:   Folosiți mașina de spălat vase și uscătorul în afara orelor de vârf, care încep în mod obișnuit între orele 8 seara și până la miezul nopții.  Pentru o eficiență maximă, utilizați un uscător de rufe cu consum de energie scăzut.

  1. Folosiți pahare de cafea reutilizabile

În jur de 9,8 miliarde de cutii/pahare  de cafea au fost vândute în 2014. (Ele reprezintă un raport de 85 la 90 la sută din piață cafelei.) Paharele din plastic de cafea nu sunt acceptata la majoritatea fabricilor de reciclare ( de asemenea, fabricile nu acceptă cutii în cazul în care acestea sunt umplute cu cafea), deci majoritatea ajung în depozitele de deșeuri, spune Elizabeth Glazner, directorul editorial al unei organizații non-profit.

 

Comportament VERDE”:  Găsiți uzina de reciclare din apropiere  unde se separă paharul de plastic sau cutia de capac, filtre și ambalajele.

 

  1. Utilizăm excesiv folia de aluminiu

Americanii au aruncat aproximativ 2,8 milioane de tone de aluminiu , inclusiv containere, cutii de conserve și folie în 2013, în conformitate cu Agenția de Protecție a Mediului. Deși recipientele folosite pot fi reciclate, folia de aluminiu nu poate fi reciclată și pot trece secole până se va biodegrada aluminiul.

 

Comportament VERDE”:  Folosiți hârtie pergament nealbită pentru coacere și prăjire, precum și pentru ambalarea sandwich-urilor și gustărilor. Este biodegradabilă, compostabilă, și de multe ori reutilizabilă.

 

Sursa: http://www.realsimple.com/home-organizing/green-living/causes-of-pollution

 

 

By: Tudor Olteanu