Project Description

Conform Agenției Japoneze de Meteorologie, în luna martie 2016 temperatura a fost mai mare cu 1,07 grade Celsius față de media temperaturilor din secolul trecut. Până acum recordul în ceea ce privesc temperaturile crescute a fost înregistrat în luna februarie, când media lor a crescut cu 1,04.

Ba mai mult, deși 2015 a fost declarat cel mai cald an din 1850 ( cand au început să se facă primele măsurători), anul 2016 se așteaptă să depășească orice record.

Schimbările climatice se fac resimțite și în România.

În afară de intensificarea fenomenului deșertificării și a secetelor, mai ales în partea de sud a țării, un alt parametru afectat de schimbările climatice este și temperatura aerului zilnică, lunară și anuală. Astfel, deși suntem în luna aprilie, temperaturile resimțite sunt specifice lunii iulie.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) săptămâna aceasta temperaturile maxime vor atinge chiar și 30 grade Celsius, iar cel mai cald va fi în zona de sud a țării.

Cele mai ridicate valori se vor întâlni în Lunca Dunării, însă în tot sudul ţării va fi foarte cald, temperaturi de altfel specifice pentru mijlocul verii“, a declarat Maria Tomescu pentru MEDIAFAX.

 

Sursa: http://www.descopera.ro/dnews/15262600-romania-afectata-de-un-fenomen-extrem-de-rar-nu-s-a-mai-intamplat-asa-ceva-in-ultimii-100-de-ani